Esztergom

Esztergomi dílerek ellen emelt vádat az ügyészség

Vádat emeltek azokkal az elkövetőkkel szemben, akik Esztergomban és környékén többféle kábítószert, új pszichoaktív anyagot értékesítettek és fogyasztottak.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2018. évtől kezdődően Esztergomban és környékén több személynek, jelentős mennyiségű herbált, új pszichoaktív anyagot, marihuánát, speed-et, ecstasy-t, összesen több tízmillió forint összegért értékesített. A férfi a kábítószer egy részét az egyik vádlott társától szerezte be, 2019. évtől pedig további öt vádlott – köztük a férfi élettársa – is részt vett az értékesítésben.

A nyomozó hatóság a büntetőeljárás során új pszichoaktív anyagot, kábítószert, valamint hígításra szolgáló anyagot foglalt le a vádlottaktól.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a terheltekkel szemben. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat fegyházbüntetésre, az értékesítésben résztvevő vádlottakat börtönbüntetésre, a fogyasztókat, valamint az elsőrendű vádlott élettársát felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélje.

A helyszíni szemlén készült fotókon a nyomozó hatóság által lefoglalt kábítószer egy része látható.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség