Dorog

Két versenyen remekeltek a dorogi birkózók

Három hónapos nyári szünetet követően folytatódott a 2023. évi versenyszezon a Dorogi AC birkózó szakosztályának életében. Ráadásul két helyen is szőnyegre léptek: Orosházán és Nyárasdon.

A május 28-ai, pesterzsébeti U15-ös szabadfogású csapatbajnokságot három országos birkózóverseny nélküli hónap követett. Szeptember második napján azonban visszatértek a versenyzők a hazai szőnyegre és rögtön a felnőtt utáni legidősebb, U23-as korosztályban mérkőztek meg egymással az országos bajnoki címekért. Az orosházi viadalon mindhárom szakág kipróbálhatta őszi formáját, ahol sok esetben a tét sem volt kicsi, hiszen idén októberben még világbajnokságot rendez a nemzetközi szövetség Finnországban a 23 éven aluliak számára.

Eredmények: 63 kg Kuczora Márk – 3. hely, 72 kg Klányi Krisztofer – 1. hely, 72 kg Papp Barnabás – 3. hely, 87 kg Dóczi Mátyás – 3. hely.

Csapatverseny: 1. FTC, 2. ESMTK, 3. Dorogi AC.

Szombaton a nyárasdi sportcsarnokban a Vásárúti Birkózóklub szervezésében 8. alkalommal zajlott a birkózók hagyományos nemzetközi erőpróbája, a Polgármester kupa. A nagyszabású kötöttfogású tornán a következő országok képviselték magukat: Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Dánia, Lengyelország, Magyarország, Moldávia, Románia, Szerbia, Ukrajna és Szlovákia 40 csapatának képviseletében közel 300 versenyző csatázott az U9, az U 11-es, az U13-as, az U15-ös, az U17-es és az U 20-as korosztályban a győzelemért.

Eredmények: 41 kg Maksay Botond – 4. hely, 56 kg Ekker Olivér – 3. hely, 60 kg Szatai Milán – 4. hely, 50 kg Kátai Gergő – 3. hely, 62 kg Torda Regő – 2. hely, 71 kg Kátai Marcell – 1. hely, 80 kg Torda Kende – 2. hely, 110 kg Szilágyi Dániel – 1. hely.

Csapatverseny: 1. Szlovákia, 2. Ukrajna, 3. Dorogi AC

Borítókép, forrás: dorogiac.hu

Megosztás