Dorog

Átadták a megújult dorogi Petőfi óvodát

Szeptember 1-jén, pénteken a 73. Bányásznap keretében átadták az energetikailag megújult Petőfi Sándor Óvodát Dorogon.

Az elmúlt évben tapasztalt energiaválság sürgette az óvoda felújítását. Az önkormányzati költségvetésből megújult intézményben nem csak a nyílásszárók cseréje és a bejárati szintek rendbetétele történt meg, de a homlokzatok szigetelése és színezése is. Az utcafronti homlokzaton a gyerekek világához méltó pitypang-jelkép is helyet kapott.

Az átadó ünnepségen dr. Tittmann János, Dorog polgármestere mellett részt vettek a város alpolgármesterei, Képviselő-testületének tagjai, valamint Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője is.

„Igyekszünk a Bányásznapot nem csak ünnepi eseményekben, hanem konkrét városfejlesztési teljesítményekben is kifejezni” – mondta beszédében dr. Tittmann János, majd megjegyezte, hogy nem csak az óvodának, hanem más intézményeknek is zajlik az energetikai felújítása, hiszen a kialakult energiahelyzethez alkalmazkodni kell.

A beszéd után dr. Tittmann János egyedi üveginstallációval köszönte meg a Baumit Kft-nek az intézmény megújításában vállalt jelentős szerepét, melyet Járomi Judit ügyvezető igazgatónak adott át. Továbbá a polgármester emlékplaketteket adott át a kivitelezésben részt vett szakembereknek. Többek között Adamik Jánosnak, a Krea-Alkotó Kft. ügyvezetőjének, Czomba Zoltánnak, a Czomba és Fiai Kft. vezetőjének, Kerényi Andrásnak, a Kerényi 2005 Kft. társtulajdonosának, Tarkövi Csabának, a Garden Club Kft. vezetőjének, valamint a lakatosmunkák elvégzéséért Hartyán Gyulának.

Végezetül Varsányi Ildikó intézményvezető osztotta meg az ünnepi gondolatait, majd az óvodások rövid műsora zárta az átadóünnepséget.