Hírek

Naperőmű-park épül Nyergesújfaluban

Korábban írtuk, hogy a Zoltek Zrt. a közösségi oldalán arról számolt be, hogy naperőmű parkot építenek ki Nyergesújfaluban, a Duna partján, amely által környezetkímélőbbé teszik működésüket. Az önkormányzat a beruházással kapcsolatban közzétette a város településrendezési eszközeinek módosítását.

A napokban Nyergesújfalu Város Önkormányzata a honlapján tájékoztatta a lakosságot, hogy NYERGESÚJFALU VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK – tervezett kiserőmű elhelyezhetőségét biztosító, kiemelt fejlesztési területté nyilvánított Nyergesújfalu, külterület, 03/7 hrsz.‐ú ingatlan területére szóló – MÓDOSÍTÁSA elkészült.

Az elkészült anyagot a honlapon, ide kattintva, az E‐TÉR felületen és a Polgármesteri Hivatalban félfogadási időben áttanulmányozhatják. A dokumentációval kapcsolatos észrevételeiket jelen Felhívás megjelenésétől (2023. augusztus 28.) számított 10 napon belül írásban az E‐TÉR felületre feltöltve, vagy Fekete Márton osztályvezető úr részére az alábbi címen tehetik meg: fekete.marton@nyergesujfalu.hu

Korábban a Zoltek Zrt. azt írta, hogy csak a legszükségesebb mértékben alakítják át a vállalat birtokában lévő területeket, ahol zömmel idegen-honos, invazív fák kerülnek kivágásra. Mivel a zöldterületet pótolni szeretnék, ezért az őshonos fák ültetéséről gondoskodnak Nyergesújfalu-szerte, a helyi önkormányzattal együttműködve. Szintén a naperőmű-park beruházás keretén belül a Zoltek Zrt. saját költségén Nyergesújfalu közigazgatási határáig meghosszabbítja a dunai árvízvédelmi gátat, mely mindenki védelmét szolgálja majd.

Megosztás