Hírek

Nem volt pénze piára, ezért mindenhova betört

Börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a héregi férfivel szemben, aki büfékbe, vendéglőkbe, üzletekbe, sőt, még egy művelődési házba is betört, ahonnan borokat, söröket, pezsgőket és szeszes italokat lopott.

A vádirat szerint a férfi 2022. augusztus 8-ról 9-re virradóan egy héregi büfé ajtaját kifeszítette, a hűtűből 8 darab sört lopott, azokat a helyszínen megitta. Ide 2022. augusztus 11-ről 12-ére virradó éjjel visszatért, a büfé ajtaját ismét kifeszítette, a hűtőből 7 darab sört lopott. A sértett a tolvajt észrevette, a lopott sört a férfi a sértett felhívására visszaadta.

A férfi 2022. szeptember 26-án a tatabányai üzletből 2 darab sört, és 1 üveg pezsgőt lopott úgy, hogy azokat a ruházatába rejtette. A lopást az eladó észlelte, a felhívására 2 darab sört visszaadott.

A férfi 2022. szeptember 27-én 02 óra 20 perckor a héregi vendéglő bejárati ajtaját betörte, oda így bement, onnan összesen 72.330 Ft értékben lopott 8 üveg alkoholt. A férfi a kasszából 10.000 forintot vitt el. Az elkövető aznap délután ide visszatért, további italokat ivott meg a helyszínen, valamint a vitrinből szeszes italt is lopott.

A férfi 2022. október 14-én a tatabányai üzletből 1 üveg bort lopott úgy, hogy azt a ruházatába rejtette. A férfi 2022. november 18-án a héregi Művelődési Ház csukott, de nem zárt ajtaján bement, onnan egy asztalon elhelyezett mobiltelefont, a sértett személyes iratait, 10.000 forint készpénzét és bankkártyáját vitte el.

Miután a sértett észlelte az értékei hiányát, egy férfival az elkövetés közelében gyalogosan közlekedő elkövetőre figyeltek fel, akitől a lopásról érdeklődtek. eközben a sértett a tolvaj zsebében észrevette a telefonját, felhívására a tolvaj a telefont visszaadta. Az elkövető a sértett felszólítására közölte, hogy az iratokat és a bankkártyát buszmegállóban kidobta, ahol a sértett azokat hiánytalanul megtalálta.

A férfi 2022. november 26-án a tatabányai üzletből 2 darab bort lopott, a biztonsági őr tettenérte. A férfi 2022. november 28-án ugyanebből az üzletből 2 liter fehér bort tulajdonított el, a kabátja alá rejtve. A biztonsági őr ekkor is tettenérte. A férfi 2023. január 2-án ugyanebből a tatabányai üzletből 2.340 Ft összegben 1 üveg rumot lopott úgy, hogy a szeszes italon lévő áruvédelmi eszközt a kezével leszedte, a szeszesitalt a helyszínen felbontotta, abba beleivott. A biztonsági őr a cselekményt észlelte, felhívására az elkövető a rumot visszaadta.

A Tatabányai Járási Ügyészség a hat rendbeli lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban a visszaeső elkövetővel szemben börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, 87.080 forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

A héregi vendéglőben történt cselekményt biztonsági kamera rögzítette (2022. szeptember 27.):

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség