Esztergom

14 éves lány hívta fel a rendőrséget, hogy anyját az élettársa összeverte

Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki azzal a férfivel szemben, aki ütötte, rúgta és fojtogatta élettársát esztergomi otthonukban. Mindezt a nő 14 éves lánya végig nézte, aki végül a rendőröket értesítette.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett 2020 őszétől élettársi kapcsolatban éltek, mely 2021. nyár végén megromlott. A vádlott 2021. október 20-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül félelemkeltés céljából megveréssel, megöléssel fenyegette a nőt, majd aznap este az esztergomi otthonukban ittas állapotban a sértettet az ágyról a bokájánál fogva a padlóra rántotta, őt testszerte többször megütötte, megrúgta, fojtogatta, a haját tépte, felsőruházatát letépte. A rendőröket a nő 14 éves lánya értesítette. A férfi a rendőrök jelenlétében is szidalmazta élettársát, akinek a további bántalmazását a rendőrök akadályozták meg.

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, azonban a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésében a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és zaklatás bűntette miatt halmazati büntetésül 1 év 8 hónap – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék