Esztergom

Testvérvárosi megállapodást kötött Esztergom és Székesfehérvár

A Géza fejedelem alapította két város, Esztergom és Székesfehérvár testvérvárosi megállapodást kötött vasárnap. Az okiratot a városok vezetői Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszéde előtt írták alá, több ezer néző előtt.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere az aláírás előtt kiemelte, a Duna-parti város a hit és a bátorság szellemében él és ezt a szellemi örökséget tartják életben a helyiek. „A szabadság ereje a döntés nehézségében rejlik, a jó döntés pedig az öntudat és nem a gőg, az együttműködés, de nem a megalkuvás, annak elismerése, hogy kell az alázat, mert nem mi teremtettünk a világot, hanem annak részei vagyunk csupán” – mondta a város vezetője. Hernádi Ádám hozzátette, ahogy őseink hittek abban, hogy összetartozunk és képesek vagyunk egy nagyobb cél elérésére, úgy áll előttünk is a lehetőség, hogy fejlődjünk, és hozzájáruljunk hazánk sikeréhez.

Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere elmondta, az értékőrzésben rejlik a Szent Istvánra való emlékezés felelőssége, mely „nem más, mint a keresztény értékek melletti kiállás, itthon és a nemzetközi térben egyaránt”. A polgármester felidézte, néhány hete Esztergomban találkoztak a megyei jogú városok vezetői és a 25 polgármester pártállástól függetlenül közös fejlesztési elképzelések mellett állt ki. „Azt kell keresni ami összeköt bennünket és ezt keresztény alapon, ezen értékek mentén kell megtenni, Esztergom és Székesfehérvár példája ezt üzeni a magyarságnak. Ez értékválasztás és kulturális kérdés is” – hangsúlyozta a szerződés aláírása előtt Cser-Palkovics András.

Forrás: MTI
Fotók: dorogimedence.hu

Megosztás