Esztergom

Díjakat adtak át Esztergomban

Augusztus 19-én, szombaton több díjat is átadtak Esztergomban.

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata a Vármegyeháza dísztermében díjakat adott át. Boldog Gizella-díjban részesült Szódáné Kükedi Éva, az Esztergom-Ehingen Baráti Társaság korábbi elnöke, valamint Alexander Baumann, Esztergom testvértelepülésének, Ehingennek a főpolgármestere. A Szabó Erna-díjat Paul Guter, az Ehingeni Máltai Szeretetszolgálat elnöke kapta.

Az Esztergom Megyei Jogú Város Díszpolgára címet a Szent Adalbert Központban megtartott ünnepségen adták át dr. Bense Tamás főorvos, csecsemő- gyermekgyógyász szakorvosnak. Az eseményen Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere és Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntőt mondott.

Dr. Bense Tamás (jobbra). Fotó: Hernádi Ádám Facebook oldala

Idén az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskolában adták át a Szent István-díjat, melyet dr. Szabó Pál Csaba, a Várpalotai Trianon Múzeum megálmodója vehetett át. A díjátadó előtt Emlékérmeket is átadtak, melyet Erős Gábor Nemzetközi labdarúgó-játékvezető asszisztens, országgyűlési képviselő és Lőrincz Sarolta Aranka, A Magyar Kultúra Lovagja, író, költő, népdalénekes kapott.

Erős Gábor Szent István-díj Emlékérmet kapott. Fotó: Erős Gábor Facebook oldala

Az esztergomi várkápolnában a Királyi Lándzsa Társaság Lancea Regis-díjat és oklevelet adott át Kovács Gyula pomológusnak és Zétényi Zsolt jogásznak. Az ünnepi hangulatról a középkort megidéző jelmezben a Bourdon együttes gondoskodott.

Megosztás