Hírek

Ámokfutásba kezdett Esztergomban

Egy 35 éves tokodi lakos jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy pick-up járművet Esztergomban. Két autónak is nekiütközött, végül egy beton virágosláda állította meg.

Marosán Angelika rendőr hadnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján augusztus 11-én, pénteken 17 óra 10 perckor Esztergomban, a Bánfi Lukács úton közlekedett egy 35 éves tokodi lakos az általa vezetett Mitsubishi K60T típusú tehergépkocsival a külső forgalmi sávban a Kölcsey Ferenc utca irányából a Bánomi út irányába.

Haladása során a gyorsító sáv végén a belső forgalmi sávban haladó Mini Cooper típusú személygépkocsi mellett jobbról szándékozott elhaladni, majd mivel a jobb oldali forgalmi sáv megszűnt annak jobb elejének kormányozta az általa vezetett tehergépkocsit.

Ezt követően tovább haladt a Bánomi úton, majd amikor a Bocskoroskúti úton haladt a Visegrádi út irányába 17 óra 20 perckor, amely zsákutca. A Bocskoroskúti út végénél hátramenetben szándékozott a Vaskapui út kereszteződéséhez menni, azonban a tolatás során a tehergépkocsi bal oldalával nekiütközött az úttest bal oldalán leparkolt másik gépkocsi jobb hátsó kerékívének. Az ütközést követően ismételten a Bocskoroskúti út végéhez közlekedett, ahol a járdán haladt tovább a Bánomi út majd a Visegrádi út irányába.

A sofőr ezután a belváros felé közlekedett tovább, majd a Kis Duna sétány irányába, ahol az Aradi vértanúk terén a Kis Duna sétány irányába található zsákutcába kanyarodott, ahol megpróbált a kiemelt szegélyen felhajtva a füves területen át a Kis Duna sétányra kihajtani, de egy beton virágosládának ütközött, amelyet a tehergépkocsi maga alá fordított, így azon bal első tengelyével fennakadt.

A balesetek során személyi sérülés nem történt, csak a gépjárművek, valamint a beton virágosláda rongálódott.

A balesetet okozó vezetői engedéllyel nem rendelkezett, az alkoholszonda pozitív lett.