Hírek

8 ittas vezetésért 2 hónap jár

Nem jogerősen 60 nap elzárásra ítélték azt a férfit, akit másfél év alatt nyolc alkalommal kaptak el ittas vezetés miatt. A sofőrt legutóbb augusztus 7-én kapták el Táton, ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2023. augusztus 7-én délután Táton, a Deák Ferenc utcában ittas állapotban vezette személygépkocsiját, a cselekmény elkövetésekor súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A férfi háromszor volt büntetve, két alkalommal ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt ítélték el. A férfit az Esztergomi Járásbíróság a 2023. április 15. napján és a 2023. április 25. napján végrehajthatóvá vált végzéseivel 6-6 hónap időtartamra eltiltotta a közúti járművezetéstől. 2017-ben pedig jármű vezetésének tiltott átengedése vétsége miatt 240 óra közérdekű munka büntetésre és 1 év 6 hónap járművezetéstől eltiltás büntetésre ítélték.

Az ittas állapotban járművezetés vétsége és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság 2023. augusztus 9-én gyorsított eljárásban a vádlottat halmazati büntetésül 60 napi elzárásra és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az elzárást büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék / police.hu