Esztergom

Jelentős károkat okozott az eső az esztergomi úthálózatban

Az eső jelentős károkat okozott az esztergomi úthálózatban, megkezdődtek a helyreállítási munkálatok – közölte az esztergomi önkormányzat a hivatalos honlapján.

Az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt Esztergomban több út is szinte teljesen járhatatlanná vált. A rövid idő alatt lezúduló, hatalmas mennyiségű eső a murvás- és a földutak burkolatát – különösen a meredekebb területeken – megbontotta, és sok helyen hosszirányú kimosódásokat okozott. Tekintettel arra, hogy a város úthálózatának jelentős részét képezik a murvás- és földutak, ezért a karbantartását végző munkatársakra a szokásosnál is több munka vár a következő napokban.

Ennek első lépéseként felmérték a kimosódásokkal leginkább érintett útszakaszokat, és megkezdték az útkarbantartási munkálatokat, hogy ezen utak állapota a lehető leghamarabb elérje a megfelelő minőséget, és mindenki a korábban megszokott módon megközelíthesse ingatlanát.

A sérült utak állapotának helyreállításáig az önkormányzat kéri a közlekedőket, hogy az utak minőségének megfelelő óvatossággal és körültekintően közlekedjenek! Az úthálózat teljes körű helyreállításig szíves türelmüket kérik!

Forrás: esztergom.hu

Megosztás