Esztergom

Látványos animáció készült a ma 77 éves magyar forinthoz, Esztergom is megjelenik benne

A filmből kiderül többek között, hogy milyen összeesküvésnek ad otthont Esztergom városa, mikor folyik vér a Herkules kútból, illetve kit sirat a száz forintos! – írja a filmsor.hu

Kizárólag magyar bankjegyek felhasználásával készült az a rövidfilm, melyet a forint augusztus 1-ére eső, 77. születésnapjára készített a Mimicry Animációs Stúdió csapata. Az egyedi animációs rövidfilmben 10 jeleneten át elevenednek meg azok a jól ismert, részletgazdag és látványos képek, melyeket bár nap mint nap látunk, talán már észre sem veszünk.

A filmből kiderül többek között, hogy milyen összeesküvésnek ad otthont Esztergom városa, mikor folyik vér a Herkules kútból, illetve kit sirat a száz forintos! A bankjegyeken található miniatűr művészeti alkotások lebilincselő történetet mesélnek múltról, jelenről, rólunk… És mindez ott lapul a zsebünkben minden nap. Hasonló animáció még sosem készült korábban, az egész világon egyedülálló.

Akit részletesebben érdekel, melyik jelenet, milyen bankjegyek felhasználásával készült, illetve egyáltalán hogyan készül egy animációs film bankjegyekből, az itt talál róla részletesebb információt.

A filmet a korábban fénymásolóval filmet készítő (“A Másoló / The Copyist”) és ezzel több nemzetközi díjat is besöprő Kőszegi Tamás rendezte, zenéjét szerezte és a filmet zörejezte Csontos Péter. Dramaturgja Török Zita, az animációt Péntek Ágnes Teodóra, Földeák Laura, Kállai Kamilla és Gaál Lilly Odett készítette.

Forrás: filmsor.hu

Megosztás