Hírek

Ideiglenes forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A Brigetio Kerékpáros Sportegyesület 2023. augusztus 06-án, vasárnap 9 és 13 óra között rendezi meg a IX. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt. Az esemény ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani Péliföldszentkereszt-Bajót-Bajna-Nagysáp között.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a versenyzők 7 óra 30 perctől a 1124-es számú út mellett található Péliföldszentkereszt Gerecse Natúrpark Látógatóközpontban gyülekeznek, majd a 9 óra 35 perckor tervezett rajtot követően a látogatóközpontból jobbra, Bajót irányába kanyarodva indulnak el, az 1124-es számú úton. Bajót Petőfi Sándor útról a Kossuth Lajos útra fordulnak, és haladnak a 1125-ös számú úton Bajna felé. Bajna határában a Tatabányát Táttal összekötő 1119-es számú útra Tát irányába kanyarodnak, majd Nagysáp külterületének érintésével az 1119-es számú útról Péliföldszentkereszt felé térnek le. A célba érkezés péliföldszentkereszti Ifjúsági Központ udvarán lesz.

A versenyen résztvevők várható létszáma: 200-300 fő, akik rövid – vagy hosszútávon indulhatnak. A rövid távú versenyzők 1 kört, a hosszú távon versenyzők 4 kört teljesítenek. A kerékpáros versenyzők akár 40-50 km/h sebességgel is haladhatnak. Mindkét mezőnyt a polgárőrség által biztosított felvezető gépkocsik, valamint motoros biztosítók kísérik. A versenyt a legveszélyeztetettebb helyszíneken, útkereszteződésekben rendőri forgalomirányítással, valamint polgárőrök segítségével biztosítjuk, és ideiglenes forgalomkorlátozásra is számítani kell. Kérjük a gépkocsivezetőket és a motorkerékpárosokat, hogy a versenyútvonalon fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

Borítókép: illusztráció