Esztergom

Nyolc új csuklós Credobus állt forgalomba

A Credobus Econell 18 Next típusú járművek a Tatabánya-Esztergom közötti vonalon látnak el személyszállítást.

Megkeresésünkre a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága elmondta, hogy Komárom-Esztergom vármegyébe összesen nyolc új csuklós Credobus került: 5 az esztergomi, 3 a tatabányai telephelyükön állt szolgálatba az elmúlt napokban. Forgalomba helyezésük óta a Tatabánya–Esztergom közötti 8401-es vonalon látnak el személyszállítási feladatokat. „A járműpark folyamatos megújításával társaságunk célja a közösségi közlekedés még vonzóbbá tétele” – tették hozzá közleményükben.

Ezek a csuklós autóbuszok egyébként egy decemberben sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás eredményeként fiatalítják a flottát (a közbeszerzési eljárás nyertese a Kravtex Kft. lett). Összesen 47 darab alacsonypadlós, elővárosi, 3 tengelyes Credobus Econell 18 Next típusú járművel bővült a Volánbusz csuklósjármű-állománya.

A buszok nagy teljesítményű, utastéri légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal, mobiltelefon-tartóval is rendelkeznek. A járműveket a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással járó, hatékony, EURO6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Fotók: Volánbusz Zrt.