Esztergom

14 éves lány hívta fel a rendőrséget, hogy anyját az élettársa összeverte

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfivel szemben, aki ütötte, rúgta és fojtogatta élettársát esztergomi otthonukban. Mindezt a nő 14 éves lánya végig nézte, aki végül a rendőröket értesítette. A férfit a rendőrök jelenléte sem érdekelte.

A vádirat szerint az elkövető és sértett nő 2020 őszétől élettársi kapcsolatban éltek, amely élettársi kapcsolat 2021. nyár végétől megromlott, mivel a férfi rendszeresen alkoholt fogyasztott és ennek során agresszíven viselkedett a sértettel.

A férfi 2021. október 20. napján 3 óra 30 perc körüli időben telefonon, üzenetküldő alkalmazáson keresztül félelemkeltés céljából megveréssel, megöléssel fenyegette sértettet.

A férfi 2021. október 20-án 18 óra 30 perc körül az esztergomi otthonukban sértettet az ágyról a bokájánál fogva a padlóra rántotta, őt testszerte többször megütötte, megrúgta, fojtogatta, a haját tépte, felsőruházatát letépte. A rendőröket a sértett 14 éves lánya értesítette. A férfi a rendőrök jelenlétében is szidalmazta sértettet, akinek a további bántalmazását a rendőrök akadályozták meg.

A sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, a cselekmény alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség