Hírek

Megverte, majd kirabolta ismerősét Dömösön

A napokban írtuk, hogy egy férfi arcon ütötte, majd kirabolta ismerősét Dömösön. Az Esztergomi Járásbíróság most elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2023. július 16. napján a délutáni óráktól együtt italozott a sértettel egy dömösi presszóban. Az egyaránt ittas állapotban lévő gyanúsított és sértett 20 óra 30 perckor közösen indult haza, majd 21 óra 10 perc körüli időben az egyik utcában a gyanúsított hirtelen tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől elesett, majd a gyanúsított a sértett két mobiltelefonját követelte. A sértett félelmében a mobiltelefonjait átadta a gyanúsítottnak, majd felállt a földről. Ezt követően a gyanúsított még két alkalommal megütötte a sértettet, aki mindkétszer elesett az ütéstől.

Az Esztergomi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indult büntetőügyben indítványozta a férfi letartóztatását az Esztergomi Járásbíróságon. A járásbíróság az ügyészi indítvány szerint egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés és a bizonyítás meghiúsításának a veszélye.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség