Hírek

Dorog, Esztergom, Tát és Lábatlan is részt vesz a Magyar Kupában

Dorog Mórral, Esztergom Andráshidával, Tát Pápával, Lábatlan pedig Nándorvárossal játssza a MOL Magyar Kupa első fordulóját.

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosításában a 2023/2024-es kupasorozat első körében ezúttal is az NB III-as és alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára.

A kupasorozat 2023/2024-es kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 166 csapat kezdi meg, az előző idény 12 NB I-es és 20 NB II-es klubja, valamint az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban. A három legmagasabb osztály 76 csapata mellett a területi osztályokból 93 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2022/2023-as megyei kupasorozatban a legjobban szerepeltek.

Újítás az idényben, hogy azokon a mérkőzéseken, amelyet a jogtulajdonos MTVA élőben közvetít videóbíró segíti a játékvezető munkáját (amennyiben a pályaválasztó csapat stadionja alkalmas a VAR használatára). Szintén új szabály, hogy a negyeddöntők végén minden sárga lap törlésre kerül, így azokat az elődöntökre a játékosok, sportszakemberek nem viszik tovább (a negyeddöntők utáni eltiltások viszont érvényben maradnak az elődöntőkre).

A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 136 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 68. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 5-én és 6-án, a második forduló mérkőzéseit augusztus 26-27-én játsszák le.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

Térségünk klubjainak mérkőzései:

  • Móri SE – Dorogi FC – Augusztus 6. vasárnap 16.30 – Mór Sporttelep
  • Tarr Andráshida SC – FC Esztergom – Augusztus 5. szombat 16.30 – Andráshida SC Sporttelep
  • Pápai Perutz FC – DG Tát – Augusztus 5. szombat 16.30 – Perutz Stadion
  • Lábatlani ESE – DAC Nándorváros 1912 – Augusztus 5. szombat 16.30 – Lábatlani ESE Sporttelep

A MOL Magyar Kupa 1. fordulójának párosítása>>

Forrás: MLSZ

Megosztás