Hírek

Hogyan változott meg az internet az elmúlt 20 évben?

Az évek során az emberiség sok hullámvölgyön ment keresztül, mind a pozitív, mind a negatív fejlesztések segítettek azzá fejlődni, akik ma vagyunk. Ha pedig az elmúlt 20 évről beszélünk, – egy nem is olyan távoli időszakról – akkor azt látjuk, hogy számos technológia segített a fejlődésben, amelyek örökre megváltoztatták életünket. Az internet előkelő helyet foglal el ezek között!

Mindezek a változások nem valósulhattak volna meg internetes technológia és online fejlesztések nélkül. Elmondhatjuk, hogy az internet forradalmasította a világot, hatással volt az emberiség számára létfontosságú ágazatokra. Az üzleti környezetre, orvosi területre, elektromos és gépészeti iparra, de még a szerencsejáték-iparra is, a manapság reneszánszát élő online casino egyértelműen az internetnek köszönheti népszerűségét.

Miért fontos az internet?

Nagyon fontos szerepet játszik ebben a modern korban, hiszen segíti az embereket a távoli interakcióban, valamint több kreativitáshoz és információhoz való hozzáférésben. Az internet megkönnyítette az új találmányok felépítését is. Annak ellenére, hogy manapság az internet az élet minden területén működik, éppen ezért egyedülálló jelentősége van a modern korban. Nem meglepő, hogy a kifejlesztett új technológiák is az interneten alapulnak.

Visszatekintés az internet megalakulására

Egyedülálló találmány, amely az 1950-es években jelent meg. Eleinte a katonai bázisok számítógépeinek összekapcsolása volt az egyetlen célja, és ARPANET-nek nevezték el. Később a hálózat kibővült, viszont 1979-ben az ARPA úgy döntött, hogy ketté válik, egy lesz a kereskedelmi világnak és az egyetemek, egy pedig a hadiipar számára. Az elmúlt 20 évben az internet-hozzáféréssel rendelkezők száma néhány millióról több mint 4 milliárd felhasználóra nőtt, ez pedig növekedni fog továbbra is.

De az internetnek ez a fejlődési szakasza nem jöhetett volna létre a számítógépek fejlődése nélkül. A számítógépek története több mint 80 éves, de az elmúlt 20 évben hatalmas ugrás történt, amely alatt teljesítménye nagymértékben megnőtt.

A számítógép közvetlenül és közvetve mindennapi életünk szerves része. Azt mondhatjuk, hogy a számítógép/laptop/tablet alapvető dolog, amely megváltoztatta a világot. Ezeknek a „kütyüknek” köszönhetően a vállalkozások virágzóbbak, a média gyorsabban fejlődik, az emberek termelékenyebbek, a folyamatok automatizáltabbak, a multimédiás ipar gyorsan fejlődik és még sok minden más.

Az elmúlt 20 év legfontosabb fejlődését azonban a mobiltelefon-ipar érte el. Az első mobiltelefont 1973-ban találták fel, de valójában a legnagyobb ugrás 2007-ben történt, amikor megjelent az Apple első okostelefonja. Hasonló tendenciák figyelhetők meg a mobiltelefon használatban is. A 2000-es évek elején 740 millió mobiltelefon-előfizetés volt világszerte. Két évtizeddel később ez a szám meghaladta a 8 milliárdot, vagyis ma már több mobiltelefon van a világon, mint ember.

Az internet, a számítógép és az okostelefon ma számos iparág alapját képezi, amelyekben napi szinten működünk. Valósággal nélkülözhetetlenek, el sem tudunk képzelni egy napot internet, mobiltelefon vagy számítógép nélkül.

Most már élőben nézhetjük, bármi is történik a bolygón, kommunikálhatunk a közösségi hálózatokon, dolgozhatunk, határ a csillagos ég. Mint korábban említettük, ennek köszönhetően a játék- és szerencsejáték-ipar is felgyorsult az elmúlt 20 évben. Ma már otthonunk kényelméből, egy napsütötte tengerpartról vagy egy hegycsúcsról érhetjük el kedvenc online kaszinónkat. Az internetnek köszönhetően minden sokkal egyszerűbb és gyorsabb, éppen ezért figyelnünk kell arra, hogy ne essünk túlzásokba, találjuk meg az élet értelmét az interneten túl is.

Megosztás
Tegek: internet