Esztergom

Kerékpárt lopott az esztergomi vasútállomásról

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a tokodaltárói férfivel szemben, aki az esztergomi vasútállomásról ellopott egy kerékpárt. A vádlott néhány napig még használta a biciklit, majd eladta.

A vádirat szerint a sértett 2022. július 15-én a 68.200 forint értékű kerékpárját lezáratlanul az esztergomi vasútállomáson, a kerékpártárolóban hagyta. Az elkövető 23 óra körüli időben, egy kerékpárt tolva érkezett meg az esztergomi vasútállomásra, ahol is észrevette a sértett lezáratlan kerékpárját. Ezt követően a férfi azon kerékpárt, amivel érkezett, elhelyezte a tárolóban, majd felszállt a sértett kerékpárjára és azzal elhagyta a vasútállomást, ezáltal azt ellopta. A tolvaj férfi 2022. július 15-e és 2022. július 17-e között használta a lopott biciklit, ezután 17.000 forintért eladta. A nyomozó hatóság 2022. szeptember 05-én a vevőtől foglalta le a kerékpárt, és másnap a sértettnek kiadta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a férfival szemben lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbíróságra. A bíróság az ügyészség indítványa alapján tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 300.000 Ft összegű pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben.

Sem az ügyész, sem a vádlott nem kérte a tárgyalás tartását, így a bíróság döntése jogerős.

A cselekményt biztonsági kamera rögzítette:

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség