Hírek

Kastélynapot tartottak Bajnán

„Érték az értékben” címmel egész napos programsorozatra várták az érdeklődőket július 1-jén, szombaton a bajnai Sándor-Metternich-kastélyba, ahol elsősorban Bajna helyi értékeit ismerhették meg a jelenlévők.

A program során az érdeklődők Nyíri Róbert kanonok, plébános vezetésével megtekinthették az időszakos egyházi kiállítást, „megelevenedtek” a kastély egykori lakói, a gróf és a grófnő. A Mayer Néptáncműhely tagjai a helyi tánccsoporttal karöltve varázsolták a színpadra a magyar néptánc értékeit. De volt kastélyvetélkedő, rétesnyújtás, kontykötés, lovas-, kick-box-, illetve viselet bemutató is. Este pedig a töki cigányzenekar és Liana koncert szórakoztatta a közönséget, sőt, még fényfestéssel is készültek!

Az eseményen Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke egy díszes pendrive-on átadta Pallagi Tibor polgármesternek a vármegyei önkormányzat által készített bajnai imázsfilmet, amelyet a kastélyban le is vetítettek. Vörös János, megyei identitás programvezető a vármegyei értéktár mozgalmat mutatta be, ugyancsak videofilm illusztrálásával.

Bajna filmje:

 

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat