Hírek

A cigarettacsikkek MCC Feszt bérletet érhetnek!

Legyél ott te is a Dunakanyar legnagyobb cigicsikkgyűjtési akcióján most nyáron és hívjuk fel együtt a csikkek eldobásának környezeti problémáira a figyelmet. Minden résztvevő MCC Feszt bérletet és Aquasziget belépőt kap ajándékba!

Az Esztergomban megrendezett hulladékgyűjtési akciók sikerén felbuzdulva, a Műanyagmentes július programsorozathoz kapcsolódóan a Klímapolitikai Intézet – Esztergom Megyei Jogú Várossal, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft-vel és helyi civil szervezettekkel összefogásban – idén is hulladékgyűjtési akciót szervez az MCC Feszt előeseményeként Esztergomban.

Rendhagyó módon idén a település belvárosában nemcsak az épített környezetet csúfító, de az élő környezetet is szennyező, eldobált cigicsikkek problémájára hívják fel a figyelmet. Sokan nem tudják, hogy egy elhajított cigarettavégben akár 7000-féle toxikus kémiai anyag is található. Ezért is fontos felhívni a figyelmet ennek a hulladéktípusnak a megfelelő elhelyezésére.

Zsebhamutartó osztás: az esemény részeként a dohányzó járókelők között zsebhamutartókat osztanak szét az esemény szervezői, ezzel is csökkentve a közterületen elhagyott cigarettacsikkek számát.

Tervezett helyszín: Esztergom belvárosa

Gyülekezési pont: 2500 Esztergom, Széchenyi tér 21. / Tourinform Esztergom Iroda

Időpont: 2023. július 22. – Gyülekező: 8:30-tól, kezdés: 9:00.

Regisztráció: A rendezvény mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni IDE KATTINTVA lehet!

További részletek>>

Megosztás