Dorog

Embert gázolt a vonat Dorogon

Június 20-án, kedden délután 15 óra körül elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvarról 13:51-kor Esztergomba elindult Z72-es vonat (2084) vonat Dorogon.

Gányai Balázs rendőr őrnagy, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy 1981-es születésű tahitótfalui lakost gázolt el a vonat Dorogon, az Esztergomi úti vasúti átjáró után Esztergom-Kertváros irányába. A férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A Dorogi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, a feltehetően öngyilkossági szándékkal történt esetet.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az esztergomi hivatásos tűzoltók a biztonságos átszállásban nyújtottak segítséget az utasoknak, akik menterendszertini buszokkal utaztak tovább. A szerelvényen körülbelül százan utaztak.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint a helyszínelés végéig – várhatóan kora estig – Dorog és Esztergom-Kertváros között nem lehetséges a vonatközlekedés. A Z72-es vonatok közlekedésében a délutáni órákban járatkimaradásokra, és 20-40 perccel hosszabb eljutási időkre lehet számítani az esztergomi vonalon. Dorog és Esztergom között a Volánbusz Zrt. menetrend szerinti járataival lehet utazni, emiatt ezeken elfogadják az érvényes vasúti jegyeket és bérleteket.

Ha Ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, mobilról is ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!