Dorog

Beruházások Dorogon

Dr. Tittmann János, Dorog polgármestere a június 20-ai videóüzenetében többek között a Mária utcai piacról, a Reimann Miniverzum melletti volt „Fortuna” területének átalakításáról, a Petőfi óvoda és az uszoda felújításáról, valamint a labdarúgás jövőjéről beszélt.

Piac a Mária utcában

A polgármester elmondta, hogy a piac és Mária utca zöldben pályázat már a közbeszerzési szakasz lezártának a fázisában van. A munkaterület átadására kerül és ott egy olyan szolgáltató és kereskedői kis bázist alakítanak ki, amely a jelenlegi körülményekhez képest sokkal rendezettebb és esztétikusabb környezetet fog biztosítani a dorogiak számára.

Előzmény (2023. június 16.): Június 2-án a képviselő-testület a közbeszerzési eljárást eredményesnek minősítette. A piac építése kapcsán a legkedvezőbb ajánlatot a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. tette. A vállalkozási díj nettó 149.679.350 Ft. A zöldterület fejlesztése ügyében a legkedvezőbb ajánlat a Pulzus + Közműépítő Kft. és Road Park Garden Kft. részéről érkezett. A vállalkozási díj nettó 86.777.503 Ft. A beruházások a projekt megvalósítására kapott 150 millió forintos európai uniós támogatásból és Dorog Város Önkormányzata 2023. évi költségvetéséből valósulhatnak meg.

Városi tér kialakítása

Dr. Tittmann János elmondta, hogy az 500 millió forint pályázati támogatással rendelkező Dorog Zöldben program is szépen halad. A kisebb utcák zöldterületeinek tervezése, illetve a Reimann Miniverzum melletti területnek a tervezése is már nagyon előrehaladott állapotban van. „Remélem, hogy rövidesen olyan látványterveket tudunk bemutatni, amelyek jelzik majd azt, hogy valóban jelentős minőségi előrelépésre kerülhet sor a környezeti rendezésben, a környezetfejlesztésben.” – tette hozzá a polgármester:

Előzmény (2022. december 1.): A tervek szerint az összeg egy részéből a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kertjének környezetrendezését, valamint városi tér kialakítását szeretnék megvalósítani. A Miniverzumot és a Fortuna épületet kettéosztó kerítést és a támfalat elbontanák. A négy méteres magasságkülönbséget széles lépcsőfelülettel és rámpás lejáróval kötnék össze, a lépcsőknél szoborparkot létesítenének. A bányamúzeum és a leendő civil ház megközelíthetőségét, események rendezésének lehetőségét burkolt felületek létrehozásával biztosítanák. A terület északi határán álló épülethomlokzatokat növénytelepítéssel, illetve a bányamúzeumhoz illeszkedő lugassal takarnák el. A karsztvizet épített tóban gyűjtenék össze, kézi működtetésű vízszivattyú használatával. A jelenleg kopár területre fákat, cserjéket és évelő növényeket telepítenének.

Óvodafelújítás

A polgármester elmondta, hogy július elsejével indul a Petőfi óvodának a teljes felújítása. Ennek nagyon rövid idő alatt el kell készülnie, hiszen szeptembertől már egy felújított és energetikailag is fenntarthatóbb óvodában szeretnék fogadni a dorogi gyermekeket.

Előzmény (2023. április 26.): A Petőfi Óvoda energetikai korszerűsítésénél már lezajlottak az ajánlatkérések. Továbbá az egész Petőfi Óvoda átalakításának, felújításának egy meghatározó elemét, az épületnek a hőszigetelő anyagát és az újravakolásához szükséges anyagot térítésmentesen biztosítja az önkormányzat számára a dorogi Baumit Kft.

Uszoda felújítás

A polgármester elmondta, hogy az uszoda teljes körű felújításának a tervezése is szépen halad. Itt egy energetikai felújításról, illetve egy környezetfejlesztésről van szó. A tervek szerint ennek a tervezésnek néhány hónapon belül be kell fejeződnie, mert jövő év tavaszán megindulnak azok a munkálatok, amelynek az eredményeként májustól kezdve visszatérne az uszoda működtetése a nyári üzemben, szeptembertől pedig a sátras üzemmódba. „Addig még nagyon sok munkát kell elvégezni. Az energetikai rendszerben a napelem tetőt meg kell építeni, a hőszivattyú és a gázfűtésnek a komplex rendszerét ki kell alakítani” – tette hozzá. Előzmény (2023. április 26.)>>

A Dorogi FC-vel kapcsolatos tájékoztatót ide kattintva olvashatják el!

Megosztás