Dorog

Csonttörésig ütötte, rúgta a férfit a dorogi házibuliban

Felfüggesztett börtönbüntetést szabhatnak ki azzal a férfival szemben, aki tavaly decemberben egy dorogi házibuliban megverte a sértettet.

A vádirat szerint a büntetlen dorogi férfi 2022. december 17-én a délutáni órákban részt vett a dorogi lakóházban tartott házibuliban. A házibuliban mind a vádlott, mind a sértett férfi fogyasztottak alkoholt.

A délután folyamán a sértett egy korábbi nézeteltérésük miatt bocsánatot kért az elkövetőtől, aki azt el is fogadta, majd folytatták a szórakozást. Ezt követően az elkövető 17 óra 30 perc körüli időben a lakóház konyhájában minden előzmény nélkül egy alkalommal lefejelte sértettet, többször arcul ütötte, egyszer megrúgta. A sértett a földre esett. Az elkövető ezután is többször megütötte, és megrúgta a földön fekvő sértettet. A sértettnek emiatt 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörése és bordatörése keletkezett.

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség