Hírek

Saját apósa lopta meg

Nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélték azt a férfit, aki az elhunyt fia feleségét lopta meg Lábatlanon.

A megállapított tényállás szerint a sértett a felesége volt az elkövető fiának, aki elhunyt. A sértett egy lábatlani lakásban él, melyhez rajta kívül csak az apósának volt kulcsa. A sértett beszámolt az apósának a fémkazettáról, melyben készpénzét és ékszereit tartotta, meg is mutatta, hogy azt hol tárolja.

A férfi 2022. január első hetében a sértettől kapott kulccsal bement az üres lakásba, és magához vette a lezárt fémkazettát, ily módon ellopta a benne lévő készpénzt és ékszereket. A bűncselekmény elkövetési értéke 3.311.202 forint, a lopással okozott kár nem térült meg.

A lopás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2023. június 14. napján tartott tárgyaláson a vádlottat 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte, és kötelezte a férfit a sértett kárának a megtérítésére. Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék