Dorog

Robogókat adtak át a Dorogi Rendőrkapitányságnál

Június 13-án, kedden a Dorogi Rendőrkapitányság előtt ünnepélyes keretek között adtak át három segédmotoros kerékpárt a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség részére, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (ORFK-OBB) támogatásából vásároltak.

Az ünnepségen többek között részt vett Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom vármegyei közgyűlés alelnöke, Farkas Gábor dandártábornok, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrségi főtanácsosa, dr. Friedrich Gábor rendőr ezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke.

Farkas Gábor beszédében elmondta, hogy mindig jó érzés olyan eseményre menni, ahol robogókat kapnak a polgárőrök. Sőt, most a legaktuálisabb ez a támogatás, hiszen a nyári idegenforgalmi szezonban a polgárőrök mobilisabbá válhatnak. „Tavaly ilyenkor hasonló ünnepségen vehettünk részt Esztergomban. Akkor három robogót és egy elektromos kerékpárt adtunk át, melyek azóta is szolgálják Pilismarót, Tokodaltáró, Dad és Naszály településeket” – jegyezte meg a dandártábornok, majd hozzátette, hogy a magas energiaárak mellett a robogók üzemeltetése sokkal kisebb költséggel jár, mint az egyéb nagyobb járműveké.

Kun Csaba megköszönte az 1,7 millió forintos támogatást, melyből három segédmotoros kerékpárt tudtak vásárolni. Kiemelte, hogy az ORFK-OBB-től eddig közel 10 millió forint támogatást kaptak, amiből összesen 35 darab hagyományos kerékpárt, 18 darab elektromos kerékpárt és 6 darab robogót szereztek be. „Nekünk nagy előny, ha elektromos kerékpárt, vagy motorkerékpárt tudunk vásárolni, hiszen mint a főkapitány úr is elmondta, sokkal olcsóbb az üzemeltetésük, sőt még járműadót sem kell utánuk fizetni. Mindemellett ezekkel olyan helyekre is gyorsabban el tudunk jutni, ahová autókkal nem” – jegyezte meg a polgárőr szövetség elnöke, majd elmondta, hogy a most kapott robogókból kettőt Máriahalmon fognak használni, míg egyet Szomoron.