Hírek

Felújították Kesztölc Község csapadékvíz-elvezető rendszerét

A Széchenyi 2020 program keretében 34,5 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Kesztölcön felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, tisztább, biztonságosabb, szebb utcaképet eredményezett.

 Kesztölc Község Önkormányzata a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a belterületein húzódó elvezető rendszerek rendezésére pályázott és nyert támogatást a TOP-2.1.3-16 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson.

A beruházásnak köszönhetően elsősorban Művelődési Ház környéke árokrendszerének és környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódtak meg.

A TOP-2.1.3-16-KO1-2017-00028 azonosító számú projekt keretében összesen 286 m hosszú szakaszon került korszerűsítésre csapadékvíz csatorna, ezzel megteremti a település csapadékvizeinek elvezetését. A munka magába foglalta többek között a település egyik legfrekventáltabb részén elhelyezkedő Iskola utca, illetve a Kosári utca árkainak helyreállítását.

A 34 490 000 forint uniós támogatás és 8 034 723 Ft önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

A projektről bővebb tájékoztatás az kesztolc.hu oldalon érhető el.

Borítókép: kesztolc.hu

Megosztás