Hírek

Vége a kupakgyűjtésnek, üresen maradnak a kupakgyűjtő szívek

Egy EU-s rendelet szerint változnak az újrahasznosítási szabályok június végén, ami által befejezik a cégek a kupakátvételt. Komárom-Esztergom vármegyében is rengetegen gyűjtötték a kupakokat az erre kihelyezett gyűjtőkben a rászorulóknak.

Az adománygyűjtés egyik népszerű módja a kupakgyűjtés, mellyel igen lassan, de biztosan pénzhez lehetett juttatni azt a személyt, alapítványt, amelyiket ilyen módon támogatni kívántunk. Sok helyen fémből készült kupakgyűjtő szívekbe (vagy egyéb formájú tárolókba) dobhattuk a műanyagkupakokat. Ennek júliustól vége – írja a 24.hu

Az összegyűjtött kupakokat eddig hulladékkezelő cégek vették át, kilónként általában 20-80 forint közötti áron. Látható, hogy nem lehet vele vagyonokat keresni, de van, hogy minden forint számít.

2023. június 30-tól befejezik ezek a cégek a kupakátvételt, mert egy EU-s szabályozás miatt le sem fog jönni a palackokróla kupak (több terméknél már tapasztalhatjuk ezt), de a feldolgozás módja is változni fog. Így aki támogatást szeretne nyújtani, más formában kell megtennie azt.

Forrás: 24.hu
Borítókép: illusztráció (kiskelet.hu)