Hírek

Megújulhat a mogyorósbányai játszótér

Nincs megállás beruházás tekintetében Mogyorósbányán sem, ahol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében 100 millió forintból újulhat meg a községi játszótér.

Havrancsik Tibor polgármester elmondta, hogy az elmúlt években bizonyos időközönként folyamatosan karbantartották a parkot, de a játékelemek elérték életciklusuk végét és szükségszerűvé vált a cseréjük.

Az elnyert támogatásból csúszdákkal ellátott tornyot, kötélpályát, rugós játékokat, hintákat, homokozót, mini játszóvárat is elhelyeznek majd a területen, sőt lesz még földbe süllyesztett trambulin is! Amellett, hogy ütéscsillapító felülettel burkolják le a talaj egy részét, a zöldfelületek is jelentősen megújulnak. Az elöregedett példányok helyére facsemeték, cserjék fognak kerülni.

Az Országos Kéktúra útvonalát járó kirándulók is minden bizonnyal örömmel fogadják majd a parkban létesülő illemhelyiséget, amely akadálymentesített lesz. A kisgyermekes családok és a megfáradt kalandorok pihenését padok szolgálják majd. Érdekesség, hogy az Alkotmány utcával párhuzamosan, a park felőli oldalon parkolóhelyeket fognak építeni.

Havrancsik Tibor hozzátette: a projektet a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft-vel közös konzorciumként valósítják meg. Örömét fejezte ki az újabb támogatói döntés miatt, hiszen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több fejlesztés is történhetett a faluban. Köszöni a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzatnak és Popovics Györgynek, a vármegyei közgyűlés elnökének a támogatást, valamint Erős Gábor országgyűlési képviselőnek, és Dr. Juhász Jánosnak, a konzorciumi partner ügyvezetőjének, a pályázatok összeállításában és megvalósításában nyújtott segítséget.

Megosztás