Hírek

5 kiadós étel több napra

Amikor receptet keresünk az interneten általában arra összpontosítunk, hogy az finom és laktató legyen. Illetve van még egy ennél is lényegesebb szempont, méghozzá a gyorsaság és egyszerűség.

Az pedig csak „hab a tortán” ha az adott étel előre elkészíthető, és akár több alkalommal is fogyasztható. Olyan recepteket gyűjtöttünk hát össze, amelyek egyszerre finomak és egészségesek, laktatóak és könnyű az elkészítésük. Ez lehet egyszerű ebéd vagy vacsora, lényeg, hogy az egész család szeresse!

1. Májgombóc leves – a gyerekek nagy kedvence

Ízletes fogás, aminek főzése minimális konyhai tapasztalattal is kivitelezhető. Első lépésként a marha-, vagy sertésmájból készíts egy masszát a hagyományos módon. Közben forrósíts fel húslevest, amibe dobd bele a gombócokat. Egy serpenyőben készíts rántást, öntsd hozzá a leveshez, majd főzd amíg besűrűsödik. Friss petrezselyemmel megszórva vendéglőbe illő fogás lesz, amely akár 2-3 napig is bátran ehető.

2. Paradicsomos virslis spagetti – újabb fogás, amit a legkisebbek is imádnak

Ha érdekel az egyik legegyszerűbb főétel, akkor megtaláltad. Piríts meg hagymát és fokhagymát olívaolajon, ehhez ad hozzá a kisebb darabokra vágott virslit. Önts hozzá hámozott paradicsomot (paradicsompaszta is lehet), oregánót, bazsalikomot és kevés cukrot. Miután összefőtt, már csak a megfőtt spagetti hiányzik, amivel további 2 perc főzés szükséges. Friss reszelt sajttal a tetején még finomabb!

3. Fűszeres pulykamell – nem csak különleges alkalmakra!

A pulykahús sok háztartásból kimarad, amely nagy gasztronómiai veszteség. Az alábbi recepttel reméljük, hogy sikerül becsempészni, akár a hétköznapok közé. A húst egészben kell megsütni, ehhez egy tálban keverj össze olívaolajat, füstölt paprikát, köményt, oregánót, fokhagymát, sót és borsot. Ezzel az ízletes pasztával kend be a kissé bevágott pulykamellet, jusson minden részére. 180 fokos előmelegített sütőbe tedd, ami egy óra alatt elkészül. Már csak egy finom köret hiányzik!

4. Fokhagymás tejszínes pulykamell – zamatos ízvilág ebédre és vacsorára!

Ha pedig a pulykánál tartottunk jöjjön egy újabb recept, amely akár születésnapre vagy a karácsonyi asztalnál is helytálló. A már említett módon dinszteld meg a hagymát, fokhagymát, majd tedd a serpenyőbe a pulykamell filéket. Ha megsült vedd ki, a benne maradt szószhoz pedig adj hozzá rántást, csirkehúslevest, tejszínt és kakukkfüvet. Egy krémes szósz lesz a végeredmény, amibe vissza kell rakni a pulykamellet, további 10 percet sütve. A szósznak köszönhetően nem fog megszáradni, így előző nap, vagy kora reggel is elkészíthető.

5. Rántott karaj – univerzális kedvenc

Utolsó fogásként jöjjön egy mindenki által ismert és kedvelt recept, vagyis a rántott karaj. Valószínűleg ez az egyik leggyakrabban készített fogás a magyar háztartásokban, mégsem lehet megunni. Elkészítése nagyon egyszerű, a kiklopfolt szeleteket be kell panírozni, amit forró olajban meg kell sütni. Bár frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható, akár más körettel, akár szendvics formájában.

Megosztás