Esztergom

Esztergomi horgász az ország legjobbja

Az esztergomi Csöregi Balázs nyerte meg 60. Egyéni Országos Bajnokság középdöntőjét 80 induló közül a Kaposvár melletti Deseda-tavon, így előkelő helyről indul az országos felnőtt egyéni bajnoki címért folyó vetélkedésben.

Az esztergomi Vasas Horgászegyesület tagja a Timár Mix 9 fős csapatának versenyzőjeként vett részt a több napos megmérettetésen. Csöregi Balázs első helyének jelentőségét az adja, hogy a versenyhorgászatban a legnagyobb rangú horgászmódszer a finomszerelékes úszós horgászat, ez a hét horgász szakág úgynevezett királykategóriája.

A verseny szinte minden percében felhőtlen ég alatt hozott helyenként viharos csatát. Dobogóesélyesek kerültek azonos szektorokba, és az ilyen csatában minden hal számított. A szép dévérek mellett egyre több kárász és nagyobb ponty is jelentkezett. A gilisztacsokor csalira jó néhány kiló körüli harcsa is horogra került.

A dobogón állni, középdöntős érmet kapni persze mindig felemelő, biztatóak a kilátások a döntőre, de a vándorserleg majd csak a bajnok nevét őrzi, a véséssel még a döntőig várni kell!

Megosztás