Esztergom

A Mozgás szabadsága – Gyógytorna és Rehabilitáció az esztergomi Markomplex Egészségközpontban!

Az egészségünk megőrzése és javítása érdekében gyakran szükségünk van olyan szakemberek segítségére, akik képesek visszaadni nekünk a mozgás szabadságát és a fájdalommentes életet. Az esztergomi Markomplex egészségközpontban tapasztalt gyógytornász szakemberek állnak rendelkezésre, akik segítenek az egyes mozgásszervi panaszok, sérülések kezelésében, vagy megelőzésében.

Mikor érdemes gyógytornászhoz fordulni?

Az első kérdés, amit fel kell tennünk, hogy érzünk-e bármilyen mozgással kapcsolatos nehézséget vagy fájdalmat. Ha a válasz igen, akkor a gyógytornász segíthet az ok megtalálásában és a gyógyulási folyamatban.

Mikor ajánlott a gyógytorna? Összegyűjtöttük a leggyakoribb eseteket:

  • Preventív jelleggel (mozgásszervi panaszok kialakulásának megelőzésére)
  • Sérülés, baleset után
  • Fájdalommal járó krónikus mozgásszervi betegségek esetén
  • Gerincet érintő betegségekkel kapcsolatosan (gerincferdülés, Scheuermann – betegség, porckorong sérv)
  • Sportolásból adódó panaszok esetén (pl. sarokfájdalom, boka-, térd-, csípőízületi fájdalom, vállfájdalmak)
  • Tenisz-, golfkönyök
  • Neurológiai tünetek, kórképek

Kik a gyógytornászok?

A gyógytornászok olyan egészségügyi szakemberek, akik speciális képzésben részesülnek a mozgásszervi problémákkal kapcsolatban.

Az Esztergomi Markomplex egészségközpontban dolgozó gyógytornászok tapasztalt szakemberek, akik magas szintű szakértelmet és gondoskodást nyújtanak a pácienseknek.

A gyógytorna olyan kezelési forma, amely a testmozgásra és a speciális gyakorlatokra épül. A gyógytornász felméri az egyéni állapotot és szükségleteket, majd személyre szabott gyakorlatokat és terápiát ajánl.

A gyógytorna célja a fájdalom enyhítése, a mozgástartomány javítása, a mobilitás helyreállítása és a funkcionális képességek fejlesztése. A terápia során a gyógytornász különböző technikákat és eszközöket alkalmazhat, például manuális terápiát, gyakorlatokat, nyújtást vagy masszázst.

A gyógytorna izom- és ízületi fájdalmak, sérülések, mozgásszervi rendellenességek, gerincproblémák, izomgyengeség vagy éppen sportbalesetek esetén segíthet.

Gyógytornászaink által alkalmazott módszerek:

  • Egyénre szabott gyógytorna gyakorlatok
  • McKenzie módszer (porckorong kitüremkedés esetén)
  • Schroth terápia (gyermek- és felnőtt korban is alkalmazható a gerincferdülés, Scheuermann – betegség kezelésére)
  • Stabilizációs tréning (egyes gerincproblémák esetén)
  • Mulligan manuálterápia
  • Kinezio tape (fájdalomcsillapítás, gyógytorna által elért eredmény fenntartására)
  • SMR henger

Az izomerő- és állóképesség fejlesztése, az ízületek stabilitásának növelése és a mozgáskoordináció javítása mind olyan területek, amelyeken a gyógytorna nagy hatékonysággal működik.

Az izmok megfelelő erősítése és nyújtása segít a helyes testtartás kialakításában és a gerincoszlop megfelelő támogatásában. Ezáltal csökkenthetők a gerincproblémák és a hát- és derékfájdalmak kialakulásának esélyei.

A gyógytorna és rehabilitáció nem csak sérülések esetén nyújt segítséget, hanem akár krónikus állapotoknál, mint például az ízületi gyulladás, a csontritkulás vagy az izomgyengeség esetén is.

A gyógytorna célja ezekben az esetekben is a tünetek enyhítése, a fájdalom csökkentése és a betegség rosszabbodásának lassítása. A gyógytornászunk személyre szabott kezelési tervvel segíti a betegeket az életminőség javításában.

Bízunk benne, hogy mielőbb megtisztelnek bizalmukkal, és ellátogatnak az Esztergom belvárosában található Markomplex Egészségközpontba.