Esztergom

Budapesten vásárolta, Esztergomban terítette a kábítószert

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki rendszeresen értékesített kábítószert Esztergomban.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott 2020-2021. év során Budapesten rendszeresen vásárolt kábítószert, ebből maga is fogyasztott, valamint abból Esztergomban rendszeresen értékesített öt további személy részére.

Az egyik vevő 2021. augusztus 28-án 4 adag Cannabist vásárolt adagonként 3.500 forint értékben, aki a vásárlást követően a Cannabisból fogyasztott is. Ez a vevő nem vállalta az eljárás során a kábítószer-használatot kezelő ellátáson részvételt, ezért emelt vádat vele szemben az ügyészség.

Az elkövetők által átadott, megvásárolt kábítószer mennyisége nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

Az Esztergomi Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság az elsőrendű vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, 110.000 forint vagyonelkobzásra, a másodrendű vádlottat kábítószer birtoklás vétsége miatt 500.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a lefoglalt mérleget, mint az elkövetés eszközét, valamint a lefoglalt kábítószert elkobozta.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és másodrendű vádlott tudomásul vette, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség