Hírek

Új játszóteret adtak át Tokod-Ebszőnybányán

Május 27-én, szombaton ünnepélyes keretek között adták át Tokod-Ebszőnybányán, a közel 13 millió forintból megépült játszóteret.

A Magyar Falu Program keretében 4.981.878 forintot nyert a település, ehhez további 7.606.037 forintot biztosított Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete, így közel 13 millió forintból épült meg a játszótér az Ebszőnybányai horgásztó partján. A létesítmény Tokod legélménydúsabb játszótere lett, hiszen mászóvárat, lengőhintát, fészekhintát, mérleghintát, rugós játékot, drótkötélpályát, homokozót, dobogoló csövet, valamint padot és asztalokat telepítettek. A gyermekek védelmének érdekében pedig kerítéssel vették körbe a játszóteret.

Bánhidi László, Tokod polgármestere beszédében elmondta, hogy választáskor megígérte, hogy új közösségi teret hoznak létre Ebszőnybányán a családok és a gyermekek részére, amelyet most meg is valósítottak. „Köszönöm Magyarország Kormányának, hogy a Magyar Falu Program keretében sikerült ezt a projektet megvalósítani Ebszőnybányán. Bízom benne, hogy ezzel a fejlesztéssel sikerült létrehozni azt a környezetet, ahol biztonságban kapcsolódhatnak ki a családok és gyermekek.” – jegyezte meg a település polgármestere.

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője beszédében a Magyar Falu Program sikereit emelte ki, mely révén a kistelepüléseken számtalan hiánypótló fejlesztés valósulhat meg. „Bízom benne, hogy a gyermekek minél több időt töltenek majd el a játszótéren, egyúttal vigyáznak az eszközökre.” – tette hozzá a képviselő.