Dorog

Taroltak a dorogiak a Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán

76 mű érkezett az idei Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett pályázat területi fordulójára. A dobogóra három dorogi és egy kesztölci tanuló állhatott fel!

”A füstérzékelő életet menthet” címmel hirdetett idén alkotói pályázatot az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A vármegyei forduló győzteseinek és helyezettjeinek Sári Ákos tűzoltó ezredes, megyei igazgató gratulált. Az esemény alkalmával Dallos István fotográfus, a Tatabánya Alkotóművészeiért Alapítvány titkára, a zsűri tagja szólt a fiatal pályázókhoz, arra bíztatva őket, soha ne hagyják abba az alkotást, bármilyen úton haladnak is az életben. 

Az eredményhirdetésen megjelent diákok az eseményt követően Csiki Márton tűzoltó zászlós vezetésével betekintést nyerhettek a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának életébe.

Szabadkézi rajz kategória

1. korcsoport – 6-10 éves korosztály:

  • 3. helyezett: Gál Diána Vivien – a dorogi Eötvös József Általános Iskola tanulója
  • 2. helyezett: Pénzes Laura – a komáromi Feszty Árpád Ált. Iskola diákja „Lakástűz” című alkotásával
  • 1. helyezett: Városi Levente – a kesztölci Kincses József Általános Iskola tanulója „Az eldobott dohány” című rajza

2. korcsoport – 11-14 éves korosztály:

  • 3. helyezett: Kovács Liliána – Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű, és Sportiskolai Ált. Isk. Eötvös József Tagiskolája diákja Tűzvész című műve
  • 2. helyezett: Madarász Dóra, Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk. tanulója „Tűz van, füst van” című művével
  • 1. helyezett: Voga Boglárka Éva a tatai Kőkúti Általános Iskola tanulója. Művének címe: „A füstjelző munkában”

Videó kategória

1. korcsoport – 11-14 éves korosztály:

  • 1. helyezést ért el: Maknics Zita Gizella és Erdősi Boglárka a tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola tanulói „Könnyen megelőzhető a baj” videójukkal.

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdgy.
Forrás: Katasztrófavédelem