Hírek

GPS nyomkövetőt szerelt be élettársa autójába

Pénzbüntetést szabtak ki azzal a férfival szemben, aki szerelemféltésből titokban megfigyelte, lehallgatta a nyergesújfalui élettársa gépkocsijában történteket.

A megállapított tényállás szerint a férfi és a sértett nő élettársi kapcsolatban éltek, amely azonban megromlott, köztük a vagyonmegosztás 2023 tavaszán már folyamatban volt. A férfi tartott attól, hogy a sértett mással szerelmi kapcsolatot létesített, illetve őt közös kiskorú gyermekükkel együtt elhagyja és a gyermekkel együtt ismeretlen helyre távozik. Ezért a férfi 2023. március 23-a és 2023. március 25. napja közötti időben a nyergesújfalui ingatlanuk udvarán a sértett tulajdonában álló személygépkocsi belső utasterébe egy GPS nyomkövető készüléket szerelt be, benne SIM kártyával azért, hogy a járműben elhangzottakat titokban megfigyelje, a sértett magántitkát megismerje.

Az elkövető az eszköz használatával a személygépkocsi mozgását nyomon követte, a járműben elhangzottakat titokban lehallgatta. A sértett 2023. április 15. napján a technikai eszközt a személygépkocsiban megtalálta és azt a rendőrök jelenlétében eltávolította.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványa alapján a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat tiltott adatszerzés bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért őt 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint a technikai eszközt, benne a SIM-kártyával, mint az elkövetés eszközét elkobozta. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás