Esztergom

Magyar bajnok lett az Esztergomi Vitézek csapata

A Nemzeti Bajnokság első osztályában a Szegedi Fit World SE Gorillák RC csapatával mérkőzött meg az Esztergomi Vitézek Suzuki RAFC május 20-án, szombaton. A fináléban 36-32-re nyertek az esztergomi rögbisek!

A Magyar Rögbi Szövetség a közösségi oldalán azt írta, hogy az esztergomiak nagyon jól kezdték a meccset, látványos akciókkal 3 célt is elértek és már 24:3-ra vezettek. Ám a Gorillák brutálisan kemények voltak, fejben is. Még az sem roppantotta össze őket, hogy elveszítették irányítójukat, Györgyey Andrást. Sőt a félidő utolsó percében Szabó Tamás kapitány vezérletével még célt is tudtak szerezni, így közelebb kerültek ellenfelükhöz.

A második félidőben aztán egy új Szeged jött ki, és beindult a Gorilla-bulldózer: egyik célt a másik után szerezték és végül félórányi tuszakodás után még a vezetést is átvették (24:25). Az Esztergom nem tudott levegőhöz jutni, csak a 30. percben, ám ekkor Collet Csiga lehelet finom passzával elindult egy támadást és Stiglmayer Márk csapatkapitány szélvészgyors áttöréssel visszaszerezte a vezetést csapatának. Sőt alig telt el néhány perc, Márk még egy elementáris futással, 5 emberen áttörve újabb célt szerzett. De még mindig nem volt vége. Jött a Szeged újra és a támadás megint széttörte a védővonalat és újabb szegedi pontok születtek. A közönség sem volt magánál már, de ekkor vége szakadt a csodás meccsnek, letelt az idő. Az Esztergom nyerte a bajnokságot, immár 16. alkalommal.

A mérkőzés itt nézhető vissza:

Borítókép, forrás: Magyar Rögbi Szövetség Facebook oldala

Megosztás