Esztergom

Vármegyei állásbörzét szerveznek Esztergomban

A Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal állásbörzét szervez, amelyen közel 30 kiemelt munkáltató, továbbá 8 munkaerő-kölcsönző és magán-munkaerőközvetítő több mint 1000 nyitott pozícióval várja az érdeklődőket! A május 24-ei eseménynek az esztergomi Szent Adalbert Központ ad otthont – írja a hivatal a honlapján.

Az alig 4%-os magyar munkanélküliségi ráta európai viszonylatban a legalacsonyabbak közé tartozik, ezért ma már nem a munkanélküliség okozza a legnagyobb kihívást a gazdaságban, hanem az egyre növekvő munkaerőhiány. Ahhoz, hogy az ország gazdasági növekedése hosszú távon is töretlen legyen, több százezer új munkavállalóra van szükség. A kormány stratégiai célja, hogy a beruházásokkal együtt keletkező szabad álláshelyeket a foglalkoztatók elsősorban az ország határain belülről érkező munkavállalókkal töltsék fel. A vármegyei kormányhivatal ennek a foglalkoztatáspolitikai szándéknak a megvalósulását kívánja elősegíteni soron következő szakmai eseménye megszervezésével, amellett, hogy az állást váltani szándékozóknak és a középiskolák végzős hallgatóinak is lehetőséget kínál az üres pozíciók megismerésére.

A vármegyei állásbörze célja, hogy a munkavállalók megtalálják a színes kiállítói kínálatban azt az álláslehetőséget, amelyik készségeiknek, elvárásaiknak leginkább megfelel, a munkáltatók pedig ráleljenek arra a jelöltre, aki legalkalmasabb a felkínált munkakör betöltésére. A kormányhivatal célja továbbá, hogy a munkaerőpiac hangsúlyos szereplőjeként a lehető leghitelesebb forrásból, személyesen tájékozódjon a munkaadók igényeiről, szolgáltatási és támogatási szükségleteiről, elképzeléseiről, a humánerőforrás gazdálkodás terén tervezett jövőbeni lépéseiről.

Érdeklődőinket a már jól ismert gyári és irodai munkák mellett kerékpár-, cipő- és papíripari, gyógyszeralapanyagkészítő, iskolaőr, illetve mérnöki lehetőségek is várják, de ha valaki nemcsak szakmát, hanem hivatást is keres, akkor a helyszínen szerződéses vagy tartalékos katonának, határvadásznak, rendőrjárőrnek és tűzoltónak is jelentkezhet.

Rendezvényünk az álláskeresőkön felül olyan fiatalok előtt is nyitva áll, akik akár a duális képzés keretein belül korszerű ismeretekre, versenyképes tudásra szeretnének szert tenni, ugyanis számos munkáltató szakmai gyakorlatra, gyakornoki pozícióra is keres munkatársakat.

A vármegyei állásbörzének idén az esztergomi Szent Adalbert központ (Esztergom, Szent István tér 10.) ad otthont 2023. 05. 24-én, szerdán. A program 9:30-kor, ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét, és délután 14:00 órakor zárul.

Az állásbörzével kapcsolatos további részletekért Anda Klára foglalkoztatási szakügyintézőt a kissne.anda.klara@komarom.gov.hu e-mail címen, illetve Steindl-Arató Vera osztályvezetőt a steindl-arato.vera@komarom.gov.hu címen kereshetik.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal