Hírek

Kabátsusogás buktatta le a hajnali tolvajt

Ötven nap elzárásra ítélték azt a nőt, aki egy pilismaróti házba lopás céljából bement, azonban a kabátja susogására felfigyelt a sértett nő, aki kizavarta a házból, így semmit nem tudott magával vinni.

A megállapított tényállás szerint a büntetett előéletű vádlott 2021. december 30-án hajnalban a csukott, de be nem zárt kapun keresztül bement a kerítéssel körbekerített, pilismaróti ház udvarára. A nő a ház tornácán végig sétált, majd a csukott, de be nem zárt bejárati ajtón keresztül bement a lakóházba.

A nő a sötétben, a ház előszobájában a fogason felakasztott ruhák zsebeit átkutatta azért, hogy azokból értékkel bíró tárgyat tulajdonítson el.

A sértett nő a kabátsusogás hangjára felfigyelve kiment az előszobába, felkapcsolta a világítást, majd az elkövetőt kizavarta a házból, emiatt a tolvaj nem tudott semmit sem elvinni a házból.

A lopás vétségének kísérlete miatt az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság 2023. május 17. napján tartott előkészítő ülésen 50 nap elzárásra ítélte a nőt. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék

Megosztás