Esztergom

Esztergomi bevásárlóparknál karcolt össze egy autót

Megszüntették az eljárást azzal a férfivel szemben, aki az esztergomi bevásárlóparknál összekarcolt egy gépjárművet. A férfi közvetítői eljárásban negyedmillió forint fizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

A határozatban írt tényállás szerint a férfi 2022. szeptember 24-én az esztergomi bevásárlópark melletti parkolóban vásárlást követően beszállni készült az általa használt személygépkocsiba. Ezt megelőzően azonban az általa használt gépjármű mellett parkoló gépjármű bal oldala mellett elhaladva annak több karosszériaelemét – bal első és hátsó ajtaját, bal sárvédőjét – megrongálta oly módon, hogy azokat egy ismeretlen tárggyal megkarcolta. Az elkövető a cselekménnyel 150.000,- Ft, kárt okozott.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte. Az ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából.  Az elkövető a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátette azzal, hogy egy összegben sértettnek 250.000 forintot fizetett meg, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a rongálás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt megszüntette.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Megosztás