Esztergom

Idén újra szorgoskodnak a gyerekek a Sütő-főző táborban!

Ebben az évben már kilencedik alkalommal szervezik meg a Sütő-főző napközis tábort Esztergomban, a Montágh Imre Iskola tankonyhájában.

Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudnak foglalkoztatni, három pedagógus és segítőik irányításával. A 2 turnus alatt mintegy 40 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel, akik közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével.

A tábor lehetőséget ad arra, hogy a szervezői felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra és a megfelelő élelmiszerekre. Nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek és így is étkeznek. 

Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztályt várják!

A tábor július 3-ától július 15-éig tart, 2 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4 óráig, hétfőtől péntekig. Turnusok: július 3-8., július 11-15.

A foglalkozások között kézműveskedések, marcipán figurák készítése is szerepel, a gyerekek sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel.

A szabadfoglalkozások alatt játszótér, valamint csocsó, asztalitenisz és műfüves focipálya várja őket.

Facebook oldal>>