Dorog

Európa Nap Dorogon

Dorog Város Képviselő-testülete az Európa Nap – a Párbeszéd Napja ünnepi rendezvényét május 13-án, szombaton tartotta a dorogi művelődési házban, ahol konferenciával, kiállítással és koncerttel várták az érdeklődőket – írja az önkormányzat a hivatalos honlapján.

Az Európa Nap fő témája az immár negyed évszázada, Dorog és a németországi Wendlingen am Neckar között köttetett testvértelepülési egyezmény megerősítésének ünnepe volt. Az eseményen emlékeztek meg arról is, hogy 30 esztendeje volt az első Megbékélés Napja Dorogon.

Az Európa Nap hátteréül Végh Éva festőművész alkotásait láthatták az érdeklődők, amelyet a dunai szénrakodó, Európa egyetlen ilyen ipari műemléke ihletett.

A konferenciateremben Erős Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. „Rendkívül fontos a közösségek közötti erős kapcsolat, amelyre kiváló példa Dorog és testvértelepülésének, Wendlingen am Neckarnak 25 esztendeje tartó együttműködése” – emelte ki beszédében.

Wendlingen am Neckar alpolgármestere, Ursula Vaas-Hochradl méltatta városaink évről-évre mélyülő kapcsolatait, amelyet az alpolgármester asszony és dr. Tittmann János polgármester a testvértelepülési okirat aláírásával erősített meg.

Wendlingen am Neckar tiszteletét kifejezendő Sasvári Katalinnak az elmúlt évtizedekben a két város kapcsolatának erősítéséért tett szolgálatait elismerve oklevelet adott át a delegáció vezetője.

Ezt követően előadást tartott dr. Tittmann János polgármester Magyarország és Nyugat címmel.

Délután a hagyományos Tavaszi koncertre került sor. A Dorogi Bányász Zenekar Hoós Sándor karmester veszényletével az idén polkával, csárdással és latin fúvós zenével örvendeztette meg a muzsikakedvelő közönséget.

Fotók, forrás: dorog.hu

Megosztás