Dorog

Hiába nyert, mégis kiesett a Dorog

A labdarúgó NB II 36. fordulójában a Tiszakécskei LC az utolsó helyezett Dorogi FC-t látta vendégül, és küzdelmes mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedett, ennek ellenére a sereghajtó már nem maradhat bent a másodosztályban – írja a Nemzeti Sport.

A Dorog az utolsó szalmaszálba kapaszkodott volna bele Tiszakécskén, ezért mindent meg is tettek a játékosai. A vezetést a 9. percben szerezték meg Sztojka Dominik révén. A krónikához hozzátartozik, hogy a dorogi akció közben percekig a földön feküdt egy tiszakécskei labdarúgó, játékmegszakítás azonban nem történt. Majd jött egy szabadrúgás a vendégek javára, amelyből Sztojka nagy gól lőtt (0–1). A második dorogi gól előtt Major hibázott nagyot a kécskei védelem bal oldalán, majd a beadást követően Halasi rossz helyre ütötte ki a labdát, a kipattanót pedig Kapornai Ákos a kapu közepébe helyezte a 42. percben (0–2).

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a tiszakécskei csapat. A 48. percben Austin Agwata szépített. Bal oldali szöglet után a hosszún érkezett, és testtel sodorta be a labdát a kapuba (1–2). A hazai csapat minden erejével nyomott, a vendégek viszont sikeresen kontráztak. Az 54. percben ismét Major hibázott nagyot védekezésben, a mellette elhúzó támadó balról emelt középre, ahol Szalai József érkezett, és Halasi kapujába fejelt (1–3). A Tiszakécske vereségével a 13. helyen áll, még a dorogiak a többi eredmény alakulása miatt hiába arattak győzelmet, kiestek a másodosztályból.

A mérkőzés további részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC