Dorog

Fiatal lányt próbált szexuális cselekményre kényszeríteni

Nem jogerősen 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték azt az 50 év körüli férfit, aki egy dorogi szórakozóhely biztonsági őreként két 18 év alatti lány bizalmába férkőzött, majd felcsalta őket a lakására, később pedig az egyik lányt szexuális cselekményre akarta kényszeríteni. A lányoknak sikerült meglépniük a férfi lakásából.

A megállapított tényállás szerint a sértett és a barátnője – 18 éven aluli kiskorúak – 2022. március 26-án a késő esti órákban egy dorogi szórakozóhelyre mentek, ahol az 50 év körüli vádlott eseti jelleggel biztonsági őr feladatokat látott el. A vádlott beengedte őket a szórakozóhelyre, majd a kiskorúak bizalmába férkőzött – azzal hogy az egyikük édesanyját ismeri – és felajánlotta, hogy aludjanak a lakásában. A két lány szüleik tudta nélkül voltak a szórakozóhelyen. A vádlott a lányokat az otthonába kísérte, megmutatta a szobákat és közölte, hogy ő majd hazatérése után egy másik szobában fog aludni.

A vádlott ittas állapotban a hajnali órákban hazatért, ahol az egyik sértett mellé feküdt az ágyba, majd nemi vágyának felkeltése céljából mellé simult. Miután a sértett eltolta magától, a férfi a sértett mellét kezdte simogatni, amit a lány igyekezett megakadályozni. A vádlott ezután a sértett fehérneműjét próbálta lehúzni és több alkalommal ruhán keresztül és anélkül a nemi szervéhez ért, majd a saját nemi szervéhez próbálta tenni a sértett kezét.

A lány folyamatosan tiltakozott a vádlott erőszakos magatartása ellen, azonban a vádlott megfogta a sértett csuklóját, csendre intette őt, a száját is befogta. A fenti cselekmény közben felébredt a másik lány, felkelt az ágyból, kinyitotta a bejárati ajtót és intett a sértettnek, hogy gyorsan hagyják el a vádlott lakását. A vádlott ittassága miatt ezt nem akadályozta meg, így a kiskorúak akadály nélkül elhagyták lakását.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság szexuális kényszerítés bűntette miatt indult ügyben, a 2023. május 8-ai előkészítő ülésen a vádlottat 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. A bíróság megállapította, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. Az ítéletet nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvosi nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék