Dorog

Örök Mérlegen: Tiszakécskei LC – Dorogi FC

A bajnokság véghajrájához érve a dorogi csapat gyakorlatilag biztos kieső és csak elméleti síkon kerülhetné el sorsát, amelyre az esély egyenlő a nullával. Ennek ellenére mégis elvárható, hogy a Tisza partján tegyenek meg mindent, hogy emelt fővel hagyják el a játékteret. A mérkőzésre május 7-én, Anyáknapján a Városi Stadionban 17 órai kezdettel kerül sor.

A dorogiak képtelenek voltak élni utolsó lehetőségeik egyikével és legutóbb a Soroksár ellen is vesztesen hagyták el a pályát. A góliszony állandósult a piros-fekete legénység soraiban, pedig a helyzetek számát illetően nem álltak rosszabbul, mint a biztosan diadalmaskodó Lipcsei-tanítványok, akik viszont háromszor is beköszöntek Borsos kapujába. A vendéglátók sokkal felhőtlenebb helyzetből várják az összecsapást, sőt mondhatni nyugodtan, hiszen aligha lesz kiesési gondjuk 43 pontjukkal a 12. helyen állva. Az elmúlt fordulóban szoros meccsen ugyan kikaptak 3–2-re Szentlőrincen, viszont az utolsó két hazai meccsüket biztosan nyerték, közte az MTK-t is legyőzve. A két gárda egymás ellen tavaly november 13-én Dorogon találkozott, amely azon kevéske meccsek egyike volt, ahol a bányászvárosiak győzni tudtak, sőt, akkor majdnem annyi gólt értek el, mint a teljes eddigi tavaszi szezonban együttvéve. A 4–2-es dorogi győzelemmel zárult összecsapás hajrájában Lénárthot még ki is állították.

Ez lesz a két csapat 7. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 6 meccsen 3 dorogi győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség; 12 : 7-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérleg: 2 meccsből 1 győzelem, 1 döntetlen; 3 : 2-es gólarány.

A hazai csapat számára főleg presztízs jellege lesz a mérkőzésnek, mivel szeretnének visszavágni az őszi vereségért, egyúttal pedig egalizálni a mérleget. Ugyanis a jelenlegi helyzetben a kécskei csapat azon kevesek egyike a mezőnyben, akikkel szemben pozitív a mérlege a dorogiaknak. Marián Sluka fiai gyakorlatilag elbúcsúztak az NB II-től, hiszen olyan képtelen feltételek mellett tudnának csak odaérni a legutolsó osztályozós helyre, hogy ahhoz képest a lyukas 10 filléres is konvertibilis valutának számít. Amennyiben a Békéscsaba legalább 2, a Kozármisleny pedig 1 pontot még szerez, a Dorog esetleges mindhárom hátralévő meccsének megnyerése esetén sem tudná megelőzni őket. Azonban de facto, hogy a mieink az egész szezon során mindössze kétszer hagyták el győztesen a játékteret, arra pedig nem volt példa harmadik szezon óta, hogy egymás utáni két meccset meg tudtak volna nyeri, nemhogy hármat.

Szabó Gyula

Megosztás