Hírek

Ne a tragédiákról szóljon a motoros szezon!

Vigyázzanak magukra és egymásra is az utakon! – hívja fel a figyelmet a Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság a közösségi oldalán.

Másfél hónapon belül két motoros halt meg Komárom-Esztergom vármegye útjain. Március 26-án délelőtt Bajna és Gyermely között egy személygépkocsi kihajtott egy, a védett úton közlekedő motor elé, akivel összeütközött. A balesetben a motor 59 éves sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Május 1-jén délután egy 24 éves motoros nem tartott kellő követési távolságot egy busz mögött, ami forgalmi okból lelassított. A kétkerekű vezetője nekiütközött a busz hátuljának, majd a szemközti forgalmi sávba átsodródva egy személygépkocsinak csapódott. A sofőr a helyszínen elhunyt, utasát mentőhelikopter vitte kórházba.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a jó idő beköszöntével egyre több motorossal találkozhatnak az utakon. Kérik a személygépkocsi vezetőket, hogy fokozottan figyeljenek a motorosokra! Tartsák be az elsőbbségadás szabályait és az előírt sebességhatárokat! A motorosok előzés során legyenek körültekintőek, ne vállaljanak veszélyes manővereket! Mindig tartsanak megfelelő követési távolságot és használjanak bukósisakot, valamint védőruházatot!

Legyenek körültekintőek, tartsák be a szabályokat!

…hogy mindenki hazaérjen!

Megosztás