Hírek

Színes programokkal nyitja meg kapuit az új Esztergomi Piac

Helyi termékekkel, házias ízekkel, családi programokkal és hangulatos koncertekkel várják az Esztergomba érkezőket május 1-jén a belváros szívében, a Simor János utcában.

Az új Esztergomi Piac ünnepélyes megnyitója 9.30-kor kezdődik, ahol köszöntőt mond Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere és Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat elnöke. A nyitónap különlegessége, hogy az új piac mellett Esztergom megyei jogú város státuszának egy éves évfordulóját is megünneplik.

A piac előtt felállított színpadon 11 órakor fellép a Strigonium Consort régizene együttes, akik reneszánsz koncertet adnak elő. 12 órától a Babits Mihály Színház jóvoltából Milne klasszikusát, a Micimackót tekinthetitek meg bábelőadás formájában. 14 órától az Esztergom Táncegyüttes tehetségei szórakoztatják a közönséget, majd 14.30-tól a széles körben ismert párkányi Jóvilágvan zenekar ad egy fergeteges koncertet. Végül, de nem utolsó sorban 16.30-tól a helyi alternatív rockzenekar, a Szépülő Városközpont pengeti a húrokat. A gyerekeket egész nap légvár, lufihajtogatás és „Mini Piac” várja, de lesz Selfie Zoom is!

Természetesen a vásárlás sem maradhat el, hiszen a helyi termelők, kézművesek kínálják majd az üzletekben és az asztalokon portékáikat, de helyben sütött finom ételek is lesznek! A piactéren többek között olyan üzletekkel találkozhatunk, ahol minőségi tejterméket, zöldség-gyümölcsöt, pékárut, bio és vegán termékeket, savanyúságot, nyers és füstölt hentesárut, valamint virágot vásárolhatunk megújult környezetben. Mindemellett akár egy finom lángost, BBQ-t, pecsenyét, sültkolbászt és -hurkát is elfogyaszthatunk!

További részletek a piac honlapján, illetve közösségi oldalán!

Fotók, forrás: Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Megosztás