Dorog

Örök Mérlegen: BFC Siófok – Dorogi FC

A tavaszi szezon az utolsó negyedébe lépett, amely során a masszív kiesésre álló dorogiak a bombaformában lévő és minden szempontból erősebb somogyi gárda vendégeként a Balaton-parton lépnek pályára az idény utolsó hétközi fordulójában. A mérkőzésre április 26-án, szerdán 17 órakor a Révész Géza utcai stadionban kerül sor.

Ha lehet, még a korábbi siralmas helyzetéhez képest is romlottak a Dorogi FC kilátásai. A Haladás ellen simán kaptak ki hazai pályán 4–1-re, úgy, hogy a vendégeknek elég volt takarékon is üzemelniük. Ellenben a Siófok, amely az egész évad során masszív, stabil gárda képét mutatta, a mostani periódusban egyenesen villognak és az elmúlt fordulók alapján az egyik legjobban szereplő tagja a mezőnyből. Utolsó vereségükre éppen akkor került sor, amikor a dorogiak utolsó győzelmére, s akkor is a szezon egyik kiemelkedően szereplő csapata, az Ajka győzte le őket. Azóta viszont egy Pécsen elért 2–2-es döntetlen mellett sorra nyerték meccseiket, közte a Gyirmótot és az MTK-t is legyőzve. Vasárnap Szentlőrincen nyertek 3–1-re. Mi legutóbb tavaly november 6-án találkoztunk Dorogon, s magabiztosan győztek ellenünk 2–1-re.

Ez lesz a két csapat 25. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 24 találkozón 10 dorogi győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség; 32 : 29-es gólaránnyal született.

Idegenbeli mérlegünk: 11 meccsből 4 győzelem, 2 döntetlen, 5 vereség; 13 : 16-os gólarány,

Sajnos még a szezon kezdetén tapasztalt és mutatott játékától is messze visszaesett a dorogi legénység. A sorozatossá vált eredménytelenség és a közvetlen riválisoktól való immár tetemes leszakadás lélekben is csak tovább fokozza a kedvetlenséget. A hazaiak irígylésre méltó helyzetben nézhetnek az összecsapás elé, akik nemcsak folytathatják nagyszerű tavaszi menetelésüket, de a jelenleg még a dorogiak felé billenő mérleget is egalizálhatják ezúttal.

Szabó Gyula