Esztergom

Néphagyományőrzés miatt kapott elismerést egy esztergomi óvoda

Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületének (NÓE) felkérésére szervezte meg az Esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda a XXIII. Tavaszi Találkozót.

„A múzeumpedagógia új perspektívái az óvodai nevelésben” témájú továbbképzést a Pázmány Péter Katolikus Egyetem esztergomi épületében tartották. Az eseményre 23 településről érkezett több mint 150 óvodapedagógus. Dr. Kozma Gábor a PPKE BTK dékán-helyettese nyitotta meg a továbbképzést, majd Steindl Balázs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Majd az óvodában folyó munkát egy játékfűzés összeállításával mutatták be az óvodásásokkal „Verd meg Isten a magyart, szentgyörgynapi harmattal” címmel.

Az óvodát Néphagyományőrző Mester Óvoda díjjal tüntették ki, és az ezt jelképező emléktáblát Szigethy Miklósné Ildikó, a NÓE elnöke adta át. Ezután Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője méltatta a kitüntetett intézményt. A délelőtti előadások után pedig a résztvevők ellátogattak a Duna Múzeumba, a Keresztény Múzeumba és a Vármúzeumba. Végezetül a Csillangó Meseműhely előadásával zárult a tartalmas szakmai nap.