Dorog

Örök Mérlegen: Dorogi FC – Szombathelyi Haladás VSE

A reménytelen helyzetben lévő dorogi csapat számára márcsak matemetikai esély maradt az osztályozós hely elérésére. Az esélyeket tovább csökkenti, hogy a 7. helyen álló Vas megyei gárdát látják vendégül. A mérkőzésre április 23-án, vasárnap 17 órától a Buzánszky stadionban kerül sor.

A piros-fekete legénység a szezon leggyengébb produkcióját követően biztos, 2 : 0 arányú vereséget szenvedett a tartalékosan kiálló házigazada Győri ETO ellen. Egy kiesés elől menekülő csapattól nem ilyen attitűd volna elvárható. Gyakorlatilag értékelhetetlen, amit a Dorog futballként bemutatott az elmúlt hétvégén. A Haladás az MTK elleni nagyszerű idegenbeli győzelmét követően az előző fordulóban 1–1-re végzett hazai pályán a Szentlőrinccel szemben. A két csapat legutóbb tavaly október 30-án Szombathelyen igen változatos, fordulatokban és gólokban gazdag mérkőzést játszott, ahol Sztojka Dominik, Kovács Olivér és Tomás Lénárth által háromszor is bezörgettek a házigazdák kapujába, mégis a hosszabbítás utolsó pillanatában bekapott góllal 4–3-as vereséggel távoztak a vasi székhelyről.

Ez lesz a két csapat 53. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 52 találkozón 16 dorogi győzelem, 11 döntetlen, 25 vereség; 65 : 76-os gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 26 meccsen 11 győzelem, 7 döntetlen, 8 vereség; 40 : 30-as gólaránnyal.

A mieink megerősítették sereghajtó pozíciójukat, immár tetemes hátránnyal lemaradva az osztályozót jelentő 18. helytől. Mondhatni, már csak a csoda menthetné meg a csapatot a biztos kieséstől. Ahogy egyre jobban haladtak előre a szezon küzdelmei, úgy csökkent a dorogiak elánja is. Mostmár nemcsak az eredménytelenség kedvetleníti el a híveket, hanem az egyre gyengébb mezőnyjáték is. A gólképtelenségről már nem is beszélve. Ezennel végkép nincs veszíteni való, ezért felesleges bármilyen óvatosság, taktikázás. Egyetlen járható út, ha egyszerűen neki esik ellenfeleinek a csapat, mint a sarokba szorított élőlény. Teljesen mindegy, ha akár 5–6 gólos vereségbe is beleszaladnának, hiszen 1–2 góllal elveszített meccs ugyanúgy semmit sem ér és a kritikán aluli gólarányunk szempontjából már nem oszt, vagy szoroz. Űzni, hajtani kell az ellenfelet, amíg csak bírják szusszal. Határozott, harapós játékfelfogás nélkül jobb ki sem állni.

Szabó Gyula